Syltad svamp och rödlök

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
3
Syltad svamp och rödlök

Trattkantareller och rödlök i en syrlig sockerlag med kryddor som kanel, lagerblad och stjärnanis är ett grymt tillbehör till viltfärsbiffar eller söndagsstek.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Syltad svamp och rödlök

Ingredienser

10 portioner
1 l  trattkantareller eller kantareller
1   rödlök
2 dl  socker
1 dl  ättiksprit (12 %)
2 dl  vatten
2   kanelstänger
3   lagerblad
2   stjärnanis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott till kött ,hållbarhet i kylskåpet har en burk som är 1 år ?

Lizzi

2021-08-29

Hej Lizzi! Ursäkta sent svar. Vårt bästa tips för att avgöra hållbarheten är att titta, lukta och smaka! Ser det bra ut (ingen synlig mögel) så lukta på den och om den inte luktar illa så ta en liten smakbit. Smakar den bra så ska det gå att äta den fortfarande. Kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-10-29

Hej Helen! Det är faktiskt vanliga trattisar, så det är nog bara fotoljuset som lurar ögat.

Redaktionen

2014-11-12

Det är rödgul trumpetsvamp ni har på bilden.

Helene

2014-11-06

Näringsvärde per portion

Energi347 KJ / 83 kCal
Fett0.1 g
Kolhydrater19 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chutney på trattisar
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade gröna tomater
Betyg 4.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig äppelkompott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga