Syltkakor
![Syltkakor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251137/cf_259/syltkakor.jpg)
Klassiska syltkakor som alla gillar både stora och små. Tänk att servera hemgjorda syltkakor på fikat det slår det mesta. Hallonsylt är gott i kakorna, men även hjortronsylt. Kakorna är enkla att baka precis som småkakor ska vara.
![Syltkakor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251137/cf_259/syltkakor.jpg)
Ingredienser
ca 48 st
200 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
1/2 dl hallonsylt
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Näringsvärde per portion
Energi250 KJ / 60 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag har bakat kakorna 3 gånger under våren 2024 och receptet blev lyckad varje gång. Eftersom en i familjen inte tål hallon ersatte vi sylten till jordgubbssylt och den passar perfekt som ersättning.
Gabriella
2024-06-03Jättebra
Annika
2023-11-25