Syrad pumpa
![Syrad pumpa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_80142/cf_259/syrad_pumpa.jpg)
Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Pumpan syras med citron, vitlök och chili. Den får sällskap av ingefära, kryddnejlika och senapsfrön innan den får stå till sig 1-2 veckor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
![Syrad pumpa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_80142/cf_259/syrad_pumpa.jpg)
Ingredienser
15 portioner
1 kg fast matpumpa (t ex butternut squash)
1 gul lök
2 - 3 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 - 6 vitlöksklyftor
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk finriven ingefära
1/2 msk hela kryddnejlikor
1 tsk senapsfrön
1 msk jodfritt salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi98 KJ / 24 kCal
Fett0.1 g
Salt1.39 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer