Syrade tomater med äpple och kålrabbi
![Syrade tomater med äpple och kålrabbi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101239/cf_259/syrade_tomater_med_apple_och_kalrabbi.jpg)
Är du en kålskeptiker? Prova grönsaksdiskens doldis – kålrabbi. Den är krispig, söt och har en mild kålsmak. Tillsammans med lök, tomater och äpple blir det här en härligt fräsch sallad med god sötsyrlig smak från ättikslagen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
![Syrade tomater med äpple och kålrabbi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101239/cf_259/syrade_tomater_med_apple_och_kalrabbi.jpg)
Ingredienser
6 portioner
250 g röda eller gula körsbärstomater
1 silverlök
1 grönt äpple
300 g kålrabbi
2 msk hackad bladpersilja
Ättikslag
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 msk strösocker
1 msk honung
3 1/2 dl vatten
1 1/2 msk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer