Syrensaft

Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
12
Syrensaft

Gör egen syrensaft! När syrénen blommar och den ljuvliga doften sprider sig i luften vet man sommaren är på ingång. Men visste du att du kan använda syrénens blommor som smaksättning i saft? Resultatet blir en blommig och söt saft som är vackert ljuslila i färgen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Syrensaft

Ingredienser

ca 1 1/2 l
25 - 30   syrenblomklasar
ca 1 dl  färskpressad citronjuice
1 l  vatten
1 kg  strösocker

Till servering

vatten
is

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles för mycket socker, räcker med 1-1,5 dl per liter saft. Fryser saften för lång hållbarhet istället.

Ylva

2024-05-28

Hur mycket kan den spädas?

Julia

2024-05-27

Hej Julia! Jag skulle tro att 1+3 är lagom men saft är ju en riktig smaksak hur stark man vill ha den, så du får nog prova dig fram! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-27

För att få lite mer färg la jag i några blåbär.

Tina

2023-06-09

Testa liknande recept

Päronlemonad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberlemonad
Betyg 4.6 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pärondricka med ingefära
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronlemonad
Betyg 3.8 av 5.
520 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppellemonad
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clara – läskande citronöl
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga