Tabbouleh på matvete och säsongens rotfrukter
Tabbouleh är en uppskattad rätt från Mellanöstern som kan kombineras med det mesta. Denna svenska version med rotfrukter och matvete har tagits fram av våra kockar på temat klimatsmart mat. Underbart vegetariskt alternativ som passar utmärkt på middags- eller buffébordet.
Ingredienser
6 portioner
6 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
300 g morötter
300 g kålrabbi
200 g gulbetor
1 1/2 msk olivolja
salt och svartpeppar
3 dl hackad persilja
2 påsar babyspenat (à 65 g)
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronsaft
1 msk paprikapulver
4 msk olivolja
För alla
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous eller quinoa.
Gör så här
Tips
Tips för vegetariskt: istället för kyckling går det bra att servera med stekta vegobitar kryddade med samma kryddor som den Orientkryddade kycklingen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1880 KJ / 452 kCal
Fett14.5 g
Salt0.64 g
Kolhydrater61.9 g
Protein10.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En återkommande rätt. Har alltid halloumi o vitlökssås på grekisk yoghurt till.
Anna
2023-08-01Så himla god! Kommer absolut vara frekvent återkommande rätt hemma 🙌🏼
Rebecca
2020-06-29Riktigt matig och god!
Marie elisabeth
2017-12-31