Tacogryta med kyckling
![Tacogryta med kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243528/cf_259/tacogryta_med_kyckling.jpg)
Perfekt som en tacomiddag är denna tacogryta med kyckling och bönor. Servera den här texmexgrytan med kyckling, som får den rätta tacosmaken av tacokryddan, med avokadoyoghurt, riven ost och tortillabröd.
![Tacogryta med kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243528/cf_259/tacogryta_med_kyckling.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 förp tacokrydda (à 28 g)
500 g passerade tomater
1 förp kokta kidneybönor (à ca 400 g)
1 förp kokta svarta bönor (à ca 400 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
salt
peppar
Serveringsförslag
tortillabröd och avokadoyoghurt (se länk i steg 6)
limeklyftor och riven ost
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och serveringsförslagen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1554 KJ / 371 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater33 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer