Tacogryta med kyckling

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Tacogryta med kyckling

Perfekt som en tacomiddag är denna tacogryta med kyckling och bönor. Servera den här texmexgrytan med kyckling, som får den rätta tacosmaken av tacokryddan, med avokadoyoghurt, riven ost och tortillabröd.

Tacogryta med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
300 g  kycklinglårfilé
2 msk  rapsolja
1   förp tacokrydda (à 28 g)
500 g  passerade tomater
1   förp kokta kidneybönor (à ca 400 g)
1   förp kokta svarta bönor (à ca 400 g)
1   förp majskorn (à 150 g)
salt
peppar

Serveringsförslag

tortillabröd och avokadoyoghurt (se länk i steg 6)
limeklyftor och riven ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och serveringsförslagen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1554 KJ / 371 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater33 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chili "på minuten" med tortillatrassel
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Quesadilla med het köttfärs och avokadoyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con korv
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med smulade nachos och koriander
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med rotfrukter och risotto
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga