Tacokyckling
Läcker tacokyckling med matyoghurt, persilja och tacomix. Till kycklingen serverar du salsasås, riven ost, kokt ris och majs. En lättlagad och uppskattad middag.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 500 g)
1 msk smör
2 msk tacomix krydda
2 msk hackad persilja
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
Tillbehör
salsasås
riven ost
gul lök
sallad
kokt majs
kokt ris
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen till tacomixkryddan och salsasåsen, annars är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 560 kCal
Fett13 g
Kommentarer
Just made this for the first time, using Siv's idea with creme fraiche. Husband gave it a 5 star rating!
Deborah
2010-10-09Kanongott! Ett perfekt alternativ till vanlig tacos men lite mer "matigt". Barnen älskade det. Kommer helt klart göra detta igen!
Lisa
2010-08-11Supergott och lättlagat! Bjöd på rätten när jag hade tjejmiddag och alla älskade maten. Helt klart en ny favorit!
Karolina
2007-03-27