Tacopizza med gräddfil och nachos
Här slår vi ihop två av våra allra största familjefavoriter och får det bästa av två världar: tacopizza! Med en smakkombination av mumsig tacoköttfärs, krispig pizzabotten, svalkande gräddfil och knapriga nachos är det här en garanterad hit för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 burk majskorn (à 340 g)
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
2 förp pizzakit med tomatsås (à 600 g)
bakplåtspapper
150 g riven ost
2 tomater
100 g nachochips
2 dl gräddfil
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Skiva tomaterna och lägg på pizzan innan den gräddas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5106 KJ / 1210 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater130 g
Protein56 g
Kommentar
Absolut ingen favorit. Smakade syrligt på ett negativt sätt.
Laila
2016-10-12