Tacopizza med köttfärs och majs

Byt ut den vanliga tacosen mot en tacopizza med köttfärs och majs. En rätt som blir en garanterad favorit hos alla i familjen. Pizzadegen rullas ut på en plåt, toppa med övriga ingredienser. Därefter in med pizzan i ugnen och den är klar på 15 minuter. Lyxigt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2025

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 röd paprika
1 förp majskorn (à 340 g)
ca 300 g nötfärs
1 tsk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
2 förp pizzakit med tomatsås (à 600 g)
1 1/2 dl riven ost
250 g snackgurka (eller 1 gurka, för 4 port)
3 dl gräddfil
Gör så här
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4120 KJ / 982 kCal
Fett36 g
Salt3.1 g
Kolhydrater116 g
Protein39 g
Kommentarer
Mycket gott! Men hur är är det tänkt med degen? Dom rymdes inte bredvid varann på plåten så jag sträckte ut dom och la dom dubbel på en plåt. Blev en panpizza. Vill man ha mer pizzakänsla kanske det är bättre att lägga dom i sin ursprungliga strl på varsin plåt. Och kanske pizzasallad till?!
Louise
2025-02-22Hej Louise! Och tack för att du såg vår miss! Det ska ju stå två plåtar! Tur att panpizza är gott det också! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-24Supergott!
Ulrica
2025-02-20Enkelt och väldigt gott
Micaela
2025-02-20