Tacos med portabello och spetskål
![Tacos med portabello och spetskål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_201471/cf_259/tacos_med_portabello_och_spetskal.jpg)
Trendigaste tacon just nu är helt klart den med spetskål, portabellosvamp och majs. Tillsammans med syrad rödlök, ranchdipp och chunky salsa har du utan tvekan en ny vegofavorit!
![Tacos med portabello och spetskål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_201471/cf_259/tacos_med_portabello_och_spetskal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Grillad spetskål
1 spetskål eller sommarkål (färsk vitkål)
1 kruka koriander
1 kruka oregano
1/2 röd chili
saften av 1 lime
1 krm salt
Ranchdipp
3 dl gräddfil
1 påse dipmix gärna ranch (à 14 g)
Syrad rödlök
1 rödlök
saften av 1 lime
1 tsk socker
Portabello och majs
750 g portabellosvamp
2 majskolvar
1 påse kryddmix gärna enchilada (à 28 g)
1 msk matolja
Till servering
1 förp mini tortilla original (à 200 g)
1 burk salsasås gärna chunky (à 230 g)
färsk basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Smakrikt och mättande och enkelt att göra. Vi gjorde kålen i ugnen på grillvärme, svampen i stekpanna tillsammans med majsen.
Pernilla
2020-11-15Fantastiskt gott, jag lagade maten inomhus genom stekning i grillpanna. Dock var det väldigt rikligt med mat. Jag nöjde mig med 4 st portobellosvamp (färdigförpackade, dvs 400g) och det var extremt rikligt med mat, räckte till 6 vuxna med råge när vi adderade ett paket bröd till.
Ingrid
2020-08-14