Tafelspitz på kyckling och rotsaker med rösti och apfelkräm
![Tafelspitz på kyckling och rotsaker med rösti och apfelkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Söker du efter en utmaning i köket så passar denna avancerade tafelspitz på kyckling och rotsaker som äts med rösti och apfelkräm perfekt! Kycklingen, som ska sjuda med grönsaker, är underbart saftig till röstin och det pepparsmakande, goda moset.
![Tafelspitz på kyckling och rotsaker med rösti och apfelkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1,2 kg)
1 kålrot
2 stora morötter
1 purjolök
1 l vatten
2 hönsbuljongtärning
Rösti
6 - 8 st kokta potatisar
1 ägg
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
Apfelkräm
2 dl äppelmos
1 msk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer