Tagliatelle alla contadina

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Tagliatelle alla contadina

Italiensk pastarätt med sås av vitlöksfräst svamp, körsbärstomater, buljong och bladpersilja i vin. Toppa denna smaskiga rätt ordentligt med riven parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Tagliatelle alla contadina

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
1/2 dl  hackad bladpersilja
3/4 dl  olivolja
100 g  parmaskinka
200 g  förvälld svamp (antingen från burk, eller färsk) t ex murklor, karljohans eller kantareller
1   gul lök
1   köttbuljongtärning
1 dl  torrt vitt vin
1   burk italienska körsbärstomater (pomodorini) eller krossade (à 400 g)
2   paket färsk tagliatelle (à 250 g)
2 dl  riven parmesan

För alla

Läs ingredienserna på buljongtärningen. Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj pasta utan gluten.
Gör äggfri: välja pasta utan ägg och känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Vill man ha rätten helt vegitarisk är den även jättegod om man utesluter parmaskinkan

Ann-britt

2004-09-14

Testa liknande recept

Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma jordärtskockor med parmesan och parmaskinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmaklädd bananschalottenlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatvåfflor med ostkräm och parmasegel
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsrullar
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga