Tagliatelle med lins- och basilikasås
Kombinationen röda linser och tomatsås passar utmärkt ihop. Och ännu mera när de får sällskap av lite basilika och soltorkade tomater. Pastan som äts till är en färsk pasta med smak av persilja och vitlök. Toppa gärna rätten med rostade hasselnötter för lite extra crunch innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp pastasås chili (à 390 g)
4 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl torra röda linser
150 g haricots verts (bönor)
2 förp färsk pasta (gärna pappardelle persilja/vitlök)
20 g färsk basilika
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
salt
peppar
1 dl rostade hasselnötter
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2090 KJ / 500 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater50 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och mättande!
Hanna
2020-07-30Super gott
Sanna
2020-07-28