Tahini- och chokladcookies

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
7
Tahini- och chokladcookies

Ljuvliga cookies med en perfekt seg mitt och knäckiga kanter där det inte bara är kombinationen av smör, ägg, socker och mjöl som skapar magi. Kakao tillsammans med sesampastan tahini ger kakorna en oemotståndlig smak av mörk choklad och nötig sälta.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Tahini- och chokladcookies

Ingredienser

24 st

Chokladdeg

125 g  rumstempererat smör
3/4 dl  strösocker
3/4 dl  farinsocker
2 dl  vetemjöl
3/4 dl  kakao
1 tsk  bakpulver
2 krm  salt
1   ägg

Tahinideg

75 g  rumstempererat smör
1 1/2 dl  strösocker
3/4 dl  tahini
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 krm  salt
1   äggula

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per cookie.
Receptet har uppdaterats februari 2024.

Gör så här

Tips

Vissa tahinisorter är hårdare än andra. Om degen känns hård går det bra att addera vatten till önskad konsistens. Gör gärna dubbel sats av degen, frys in och grädda vid ett senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Mmm! Jättegoda! Tycker inte det var ett problem att degarna var lite olika. Jag hade inne dem i 10 min på 225 så de blev lite övergräddade, glömde tiden - men de är så smarriga, med den lilla sältan också. Möra, spröda o sega blandat om vartannat. Kan rekommendera dem.

Samirah

2024-01-29

Jättegoda kakor. Jag hade inga problem med degen.

Lisa

2023-10-12

Som de flesta skriver är degen olika. Jag la bollarna på plåten, men kanske man borde platta till dem lite? Choklad sidan rinner ut mera och blir bränt. Ljusa sidan är fortfarande högre och rå i mitten efter 12 min. Jag kommer nog inte att göra receptet igen. Men om någon kan komma med tips kanske. Fick skära bort det brända, sedan ganska ok.

Patricia

2023-10-04

Hej Patricia! Vissa tahinisorter är hårdare än andra och då blir även degen lite för hård. Ett tips är att addera lite vatten tills konsistensen känns bra. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-10-13

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett9 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fiskfilé med tahini
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tahinidressing
Betyg 3.4 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitkålssallad med tahinidressing
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödkål med mango och pitachips
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga