Tam mak hoong – papayasallad

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Tam mak hoong – papayasallad

Krispig grön papayasallad är vanlig i Laos och är både salt och stark. Papayasalladen kallas tam mak hoong och görs i mortel på strimlad omogen papaya, chili, tomater och fisksås.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Tam mak hoong – papayasallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  papaya (gärna omogen)
1/4   gurka
100 g  körsbärstomater
2 msk  rörsocker
1 msk  asiatisk fisksås
1 - 2   finhackade röda chilifrukter
2   skalade vitlöksklyftor
2 msk  färskpressad limejuice

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi499 KJ / 119 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Snabb kimchi
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nuoc cham dippsås
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk papayasallad
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med papaya och lime
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga