Tam mak hoong – papayasallad
![Tam mak hoong – papayasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_216591/cf_259/tam_mak_hoong_–_papayasallad.jpg)
Krispig grön papayasallad är vanlig i Laos och är både salt och stark. Papayasalladen kallas tam mak hoong och görs i mortel på strimlad omogen papaya, chili, tomater och fisksås.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
![Tam mak hoong – papayasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_216591/cf_259/tam_mak_hoong_–_papayasallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g papaya (gärna omogen)
1/4 gurka
100 g körsbärstomater
2 msk rörsocker
1 msk asiatisk fisksås
1 - 2 finhackade röda chilifrukter
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk färskpressad limejuice
För alla
Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi499 KJ / 119 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein2 g
Kommentarer