Tandoorikyckling i ugn
Kycklingfiléer gratinerade under ett smakrikt täcke av yoghurt och tandoorikrydda. Servera med ugnsrostade, rödlökar, morötter och paprikor. Tandoorikyckling passar utmärkt till olika sallader.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
10 kycklingfiléer
3 rödlökar
3 morötter
3 paprikor
4 dl turkisk yoghurt
3 msk tandoorikrydda
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
Tips
Om du vill förbereda inför en stor fest:
2 dagar innan: Skär grönsaker till tandoorikycklingen. Blanda tandooriyoghurt.
1 dag innan: Ugnsstek kycklingen och grönsakerna.
2 timmar innan/servering: Skär upp kycklingen. Värm den ev i ugnen i 170°C ca 10 minuter tillsammans med grönsakerna så att de är ljumma, eller servera kycklingen kall till salladen.
2 dagar innan: Skär grönsaker till tandoorikycklingen. Blanda tandooriyoghurt.
1 dag innan: Ugnsstek kycklingen och grönsakerna.
2 timmar innan/servering: Skär upp kycklingen. Värm den ev i ugnen i 170°C ca 10 minuter tillsammans med grönsakerna så att de är ljumma, eller servera kycklingen kall till salladen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Värdelöst recept! Såsen skar sig, det är alldeles för mkt rödlök. Grönsakerna ska rostas på en plåt istället. Kommer inte göra om detta recept!
Josefin
2021-11-08Absolut ingenting var bra med det här receptet.
Jonas
2021-11-01Tyvärr ett ganska uselt recept. Kommer nog att lägga kycklingen i tandorimarinad och grilla den i fortsättningen. Att ha den som en röra var ingen höjdare. Men det skar sig inte alls. Hur skulle det kunna göra det? Då måste man ha gjort något riktigt fel. Det är bara strunt kommentarer som kan tas bort.
Erik
2021-03-13