Tandoorilax med gurkgurt
En laxfilé kryddad med tandoori står på kvällens meny! Här äts den med potatis som får rostas i ugnen och med en gurkgurt, alltså en gurka blandad med sojabaserad grekisk gurt. Mumsigt tycker vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 gurka
2 dl sojabaserad grekisk gurt
3 morötter
1 lime
600 g laxfilé
1 1/2 msk tandoorikrydda
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2797 KJ / 668 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi pressade lime på fisken och det blev mycket bättre.
Elisabeth
2020-05-23