Tandoorisoppa med kokos

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Tandoorisoppa med kokos

En het tandoorisoppa som du tillagar på under trettio minuter är perfekt stressiga dagar. Den indiska smaken förhöjs med hjälp av kokosmjölk och apelsinskal i soppan. Servera tillsammans med mild yoghurt och smaskiga naanbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Tandoorisoppa med kokos

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2 msk  tandoorikrydda
2 msk  rapsolja
2 1/2 dl  riven kokos
2   burkar hela tomater (à 400 g)
1 1/2   liter vatten
1/2 dl  konc kyckling eller grönsaksfond
1/2 - 4/5 msk  socker
rivet skal av 1/3   apelsin
1/2 tsk  sambal oelek
1/2 - 4/5 tsk  sesamolja
1 tsk  salt

Till servering

yoghurt av medelhavstyp (10 %)
naanbröd (indiskt bröd)

För alla

Fri från ägg- och gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Laxspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tandoorikyckling i ugn
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotssoppa med ingefära, räkor och naanbröd
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga