Tandoorispett

Betyg 1.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Tandoorispett

Fantastiskt recept på kryddiga, indiska tandoorispett. Spetten är vegetariska och du gör dem av bland annat lök, paprika och fänkål. Marinera spetten i en oemotståndlig kryddblandning och tillaga i ugn. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Tandoorispett

Ingredienser

6 portioner
2   gula lökar
2   gröna paprikor
2   röda paprikor
1   fänkål

Marinad

4   vitlöksklyftor
5 cm  ingefära
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 tsk  gurkmeja
4 tsk  malen spiskummin
4 tsk  koriander
1 tsk  malen kanel
4 tsk  paprikapulver
3 dl  naturell yoghurt (3%)
färskpressad juice av 1   citron
2 krm  röd hushållsfärg
2 msk  rapsolja
blötlagda träspett
1 tsk  salt
2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Blomkål, broccoli, rödlök och champinjoner passar också.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Biff med kryddressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvspett
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gyllene havsspett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga spett med kyckling och karré
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga