Taramasalatadipp med primörer

Denna krämiga taramasalatadipp, gjord på saltad torskrom, passar perfekt tillsammans med färska, krispiga primörer. Taramasalata är en vanlig rätt vid grekisk meze och blir en elegant förrätt eller tilltugg till mingel och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
Taramasalata
150 g vitt bröd (gärna formfranska)
1/2 gul lök
1 citron (1/2 dl citronjuice, för 4 port)
50 g sikrom (eller stenbitsrom)
1 dl mild olivolja
1 dl neutral rapsolja
salt
peppar
1 kruka dill (ca 1 dl, för 4 port)
1 knippe rädisor (à 125 g)
150 g sockerärtor
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2227 KJ / 532 kCal
Fett46 g
Salt1.5 g
Kolhydrater21 g
Protein8 g
Kommentar
Jag blev förvånad över hur gott det smakade. Jag skulle lägga till mer sikrom då det försvann lite. På egen hand självklart ganska surt, när vi parade ihop det med söt ärtssoppa var det fantastiskt!
Ewelina
2025-04-20