Tårtbotten i långpanna
Ett härligt recept på klassisk hemgjord tårtbotten i långpanna. Botten gör du av ägg, socker, mjöl, bakpulver och mjölk. Passar perfekt att göra tårtor av till kalas och andra festligheter.
Ingredienser
1 tårtbotten
6 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl mjölk
För alla
Kontrollera noga innehållet i garnieringen och fyllningen till tårtan.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.Näringsvärdet är beräknat på hela tårtbotten.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.Näringsvärdet är beräknat på hela tårtbotten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi11585 KJ / 2769 kCal
Fett10 g
Salt5 g
Kolhydrater527 g
Protein65 g
Kommentarer
Tog 5 ägg och 3 dl socker istället. Blev väldigt bra. Gjorde 2 stycken så det blev en jättetårta med jordgubbar och grädde till en konfirmation. Enkel men god!
Maria
2024-06-29Följde receptet förutom att jag minskade med antal ägg till 5 för att undvika smak av ägg + la till 1 tsk vaniljsocker. Gräddade mitt i ugn i 200 grader i 20 min och den blev super bra!
Rebecca
2024-06-15Inte färdig på långa vägar med denna tid! Vem har skrivit detta skitrecept. Skulle ju fixa en studenttårta men får göra om allt å handla...usch!
Laura
2024-06-04