Teffgröt med körsbär
![Teffgröt med körsbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_131933/cf_259/teffgrot_med_korsbar.jpg)
Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
![Teffgröt med körsbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_131933/cf_259/teffgrot_med_korsbar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl teffkorn
1 l osötad mandeldryck
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
3 krm salt
rapsolja (till formen)
Till servering
ca 2 dl tinade körsbär
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1018 KJ / 242 kCal
Fett5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g
Kommentar
Jag kör som med majsgröt- några minuter på spisen går bra.
Johanna
2020-12-20