Tekakor
Tekakor passar till frukost, mellanmål eller brunch. Helt underbara är bröden att servera med en god ost eller varför inte lyxa till det lite extra och bred på lite sylt eller marmelad och färskost.
Ingredienser
20 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 201 kCal
Fett6 g
Salt0.8 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
Lättlagade, lätta och luftiga samt välsmakande. Neutrala i smaken så de passar med alla sorts pålägg.
Raine
2024-04-20Använder både Grahamsmjöl och Rågsikt samt lägger i Solrosfrön, blir mycket godare.
Ulf roger
2024-03-29fluffiga och goa
Anna-karin
2024-02-18