Temaki med avokado och sriracha

Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
0
Temaki med avokado och sriracha

Vanligt grötris som du annars kokar till risgrynsgröt är suveränt som sushiris. Smaksätt med socker och risvinäger. Sedan är det bara att rulla in riset i noriark tillsammans med groddar och grönsaker. Den som vill lyxar till det med strimlad lax, eller tofu, i strutarna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Temaki med avokado och sriracha

Ingredienser

8 små strutar
1 dl  grötris (eller annat rundkornigt ris)
1 tsk  strösocker
1 tsk  risvinäger
3 msk  rostade sesamfrön (eller furikake)
2   avokador
1/2   gurka
1 dl  majonnäs
1 tsk  färskpressad limejuice
2 tsk  srirachasås (eller annan het chilisås)
4   noriark
50 g  alfalfagroddar

Tillbehör

japansk soja
wasabi

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per strut.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi892 KJ / 213 kCal
Fett16 g
Salt1.1 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynsgröt - mjölkfri
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Onigiri
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynsgröt i ugn
Betyg 4.5 av 5.
204 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynsgröt
Betyg 4 av 5.
527 personer har röstat
Under 60 min att tillaga