Tempurafriterad lök med rom & gräddfil
![Tempurafriterad lök med rom & gräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15012/cf_259/tempurafriterad_lok_med_rom___graddfil.jpg)
Ett enkelt sätt att imponera på vännerna. Den tempurafriterade löken blir utomordentlig krispig och fräck att servera på ett vackert fat med vacker rom och krämig gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
![Tempurafriterad lök med rom & gräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15012/cf_259/tempurafriterad_lok_med_rom___graddfil.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl vetemjöl
1 dl lättöl
1 ägg
1 msk olja
ca 2 dl rapsolja eller annan neutral olja att fritera i
1 stor gul lök
salt
100 g löjrom eller annan rom/kaviar
1 dl gräddfil
4 små dillkvistar
För alla
Rätten innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: bjud med t ex Sour Supreme (innehåller soja) i stället för gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett16 g
Kommentarer