Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
1
Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Sätt en asiatisk touch på vardagen med smakfull teriyakikotlett med äggnudlar. Köttet stekts snabbt i pannan så att det håller sig riktigt mört och blandas med sötsyrlig teriyakisås som uppskattas av barn i alla åldrar. Sojabönor ger rätten substans och ett härligt tuggmotstånd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
600 g  tunnskivad kotlett
1   rödlök
2 msk  olja
salt och peppar
250 g  frysta sojabönor
150 ml  teriyakisås
4   port äggnudlar
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Super gott- Love soya!!��

Anna

2016-06-07

Näringsvärde per portion

Energi2686 KJ / 644 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett i sötsur sås med ris
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med minimajs
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med potatis- och majsgratäng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläskkött och teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med parmesanstuvad spenat
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga