Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör
![Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13825/cf_259/teriyakilax_med_wasabi-_och_graslokssmor.jpg)
Hetta upp laxen lite genom att ta till lite asiatiska smaker. Pensla laxfilén i teriyakisås, stek på och servera tillsammans med wasabi- och gräslökssmör. Exotiskt och spännande!
![Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13825/cf_259/teriyakilax_med_wasabi-_och_graslokssmor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 laxkotletter
1 msk olja
2 - 2 1/2 msk teriyakisås
salt och peppar
Wasabi- och gräslökssmör
1/2 kruka gräslök
1 - 1 1/2 tsk vatten
100 g smör
1 msk wasabipasta eller riven pepparrot
1 tsk citronjuice
salt och peppar
Gör så här
I näringsberäkningen ingår ris och sockerärter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2944 KJ / 705 kCal
Fett0 g
Kommentar
Mums!
Linda
2004-05-20