Teriyakisås

Betyg 4.4 av 5.274 personer har röstat
Receptet har 48 kommentarer
Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Teriyakisås

Ingredienser

ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.274 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog 1 msk socker, det var absolut tillräckligt. Annars var det jättegott (använd för kyckling teryaki)! Tack!

Irina

2025-02-03

Hällde i en skvätt risvinäger till för att få lite mer syra, den var lite för söt.

Zandra

2025-01-18

Kan meddela att 1 1/2 tsk är detsamma som 1/2 msk (avseende majsstärkelsen). Men något mindre besparande arbete att mäta upp :)

Sarah

2025-01-18

Testa liknande recept

Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 41 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mini okonomiyaki - Japanska vitkålspannkakor
Betyg 4.4 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Japansk havssallad med chili och sesam
Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad