Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Ingredienser
ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog 1 msk socker, det var absolut tillräckligt. Annars var det jättegott (använd för kyckling teryaki)! Tack!
Irina
2025-02-03Hällde i en skvätt risvinäger till för att få lite mer syra, den var lite för söt.
Zandra
2025-01-18Kan meddela att 1 1/2 tsk är detsamma som 1/2 msk (avseende majsstärkelsen). Men något mindre besparande arbete att mäta upp :)
Sarah
2025-01-18