Teriyakisås
Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.
Ingredienser
ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Super god , använder den alltid när jag wokar det som kylskåpet har att erbjuda
Anna
2024-05-15Enkel att göra, och god. Bra att servera till poke ball
Anna
2024-05-01Hej! Hur länge håller sig såsen i kylen? Mvh Vivica
Viveka
2024-04-20Hej Viveka! Den håller minst 1 vecka i kylen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-22