Thai-pannbiffar

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
3
Thai-pannbiffar

Piffa upp dina klassiska pannbiffar genom att ge dem en thailändsk karaktär. Du blandar i koriander och limeblad i färsen vilket gör biffarna otroligt smakrika. Servera dem med den gräddiga currysåsen, granna sockerärter och nykokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Thai-pannbiffar

Ingredienser

4 portioner

Pannbiff

3 msk  ströbröd
1 1/2 dl  mjölk
1   gul lök
smör till stekning
3   vitlöksklyftor
2 tsk  torkade, krossade limeblad eller hela limeblad (2 tsk torkade motsvarar 4 färska limeblad)
500 g  nötfärs
1 msk  malen koriander
1   ägg
2 tsk  salt
1 krm  peppar

Sås

1 msk  grön currypaste
smör
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 msk  konc kalvfond
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Viola det räcker med en tsk currypasta. är det felskrivet? Annars är rätten mycket god.

Yvonne

2009-08-27

Biffarna var mycket goda men såsen blev i mitt tycke för stark. Det räcker med 1 tsk currypaste.

Viola

2009-02-06

Mycket smakrikt och elegant med sockerärter

Arne

2009-01-25

Testa liknande recept

Het krabbcurry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling panang curry med limeblad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskkakor med syrlig dipp
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sötstarkt curryfläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med fisk och nudlar
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga