Thai red curry köttbullar med kokosmjölk
![Thai red curry köttbullar med kokosmjölk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33420/cf_259/thai_red_curry_kottbullar_med_kokosmjolk.jpg)
Vem har sagt att köttbullar måste serveras med potatis och lingonsylt? Det är dags att prova thai red curry köttbullar med kokosmjölk. Ingefära, koriander och lime ger nya smaker åt köttbullarna som gärna bryns lite innan du lägger dem i såsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011
![Thai red curry köttbullar med kokosmjölk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33420/cf_259/thai_red_curry_kottbullar_med_kokosmjolk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g färska köttbullar
4 port ris, gärna jasminris
1 gul lök
1 röd paprika
2 morötter
1 - 1 1/2 msk röd currypaste
2 msk riven färsk ingefära
1 msk neutral olja
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk socker
1 tsk salt
Till servering
1 kruka hackad koriander
limeklyftor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Bryn köttbullarna innan du lägger dem i såsen för extra färg och smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3160 KJ / 758 kCal
Kommentar
Vi använde frysta delikatessköttbullar och långkornigt ris. Ska prova stora köttbullar nästa gång. Fin kryddning! Barnen åt utan protester..
Camilla
2022-01-18