Thaiburgare med koriander och krämig kål
![Thaiburgare med koriander och krämig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_127698/cf_259/thaiburgare_med_koriander_och_kramig_kal.jpg)
Smaken av hamburgare slår det mesta, och i detta recept har vi kryddat med influenser från det Thailändska köket. Det saftiga köttet smaksätts med ljuvlig koriander, färsk ingefära och med hetta från sambal oelek innan de formas och steks. Servera i varma bröd med den spännande kålsalladen och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
![Thaiburgare med koriander och krämig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_127698/cf_259/thaiburgare_med_koriander_och_kramig_kal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Kål
125 g färskost
2 msk mjölk
275 g råkostsallad
Burgare
1 kruka koriander
2 msk riven färsk ingefära
500 g hönsfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 tsk salt
1/2 msk olja
Tillbehör
4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
1 krispsallad
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd färskost och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna kålen med lite chiliflakes eller spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3278 KJ / 783 kCal
Fett32 g
Salt3.71 g
Kolhydrater81 g
Protein39 g
Kommentarer