Thaigryta med kyckling och nudlar
Att få till de rätta kryddorna blir enkelt i denna rätt tack vare en grytbas med smakerna från Thailand. Äggnudlar, kycklingfilé och blomkål är grunden. Toppa med torrostade cashewnötter och koriander, och du har det där lilla extra till en vardag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
2 portioner
2 port äggnudlar
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
400 g grytbas (gärna thai)
1/2 dl vatten
160 g blomkål (gärna bukettblomkål)
70 g cashewnötter
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
1 förp koriander (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3705 KJ / 889 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater68 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Använde grytbasen Massamun curry från ÖoB. Risnudlarna (Coop's egna tror jag) jag använde vart dock inte så bra. De blev ojämnt kokta trots att jag följde anvisningarna på paketet. De klumpade/klibbade ihop sig så de gick inte att blanda med woken på ett bra sätt. Bättre att servera vid sidan av eller testa annat märke eller andra typer av nudlar :)
Janaki
2023-06-21Hej Janaki! Du kanske skulle testat ICAs nudlar istället 😉 Roligt att du gillade receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-21Pappa Hussein
Love
2022-01-03