Thaistuvad savojkål med stekt korv
![Thaistuvad savojkål med stekt korv](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82958/cf_259/thaistuvad_savojkal_med_stekt_korv.jpg)
Sötstark och krämig kål à la thai är klockrent till en bit stekt korv. Hittar du ingen savojkål så funkar vit-, grön- eller svartkål lika bra som smakkompis till kokosmjölk, ingefära och röd currypaste.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
![Thaistuvad savojkål med stekt korv](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82958/cf_259/thaistuvad_savojkal_med_stekt_korv.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök (à ca 175 g)
500 g kål (gärna savojkål)
1 msk olja
1 msk finriven färsk ingefära
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 tsk fisksås
1/2 tsk salt
370 g frukostkorv
ev färsk hackad koriander till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i frukostkorven.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett46 g
Salt2.52 g
Kolhydrater18 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Skitgött. Tog lite flytande honung över päronen,riktigt göttit
Ann-charlotte
2023-03-11