Tikka masala med ris och blomkål
En klassisk indisk rätt står på menyn ikväll. Börja med att fräsa färsen tills den får färg och tillsätt sedan masala-såsen. Servera tillsammans med nykokt blomkål och ris så har ni en härlig måltid som väntar, mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
490 g tikka masala (färdig sås)
1/2 blomkål
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktos och mjölkproteinfri: byt ut tikka masala-såsen mot 400 ml kokosmjölk och tikka masala kryddmix (för 4 port). Blanda ner kokosmjölken i den stekta färsen och smaka av med kryddan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2658 KJ / 642 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g
Kommentar
Snabbt, enkelt och ändå gott!
Lars
2023-02-07