Tikkamasalagryta med färs

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Tikkamasalagryta med färs

Ikväll är det dags att laga indiskt! Den här tikka masalagrytan gjord på färs är både smakrik och krämig. Börja med att koka riset och steka färsen. Därefter är det dags att röra ner grytbasen. Medan grytan kokar upp kan salladen förberedas. Låt sedan maten smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019

Tikkamasalagryta med färs

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
500 g  blandfärs
1/2 msk  olja
salt
peppar
400 ml  tikka masala (grytbas)
1/2   isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Tikka masala grytbas innehåller ju grädde? Alltså inte laktosfri?

Sanna

2021-02-19

Näringsvärde per portion

Energi2372 KJ / 572 kCal
Fett27 g
Salt3.4 g
Kolhydrater51 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Tikka masala gryta med broccoli
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med ris och blomkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med köttbullar och ris
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala meatballs
Betyg 3.1 av 5.
73 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tikka masala med köttbullar
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med röd paprika
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga