Tikkamasalagryta med färs
![Tikkamasalagryta med färs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197287/cf_259/tikkamasalagryta_med_fars__________________.jpg)
Ikväll är det dags att laga indiskt! Den här tikka masalagrytan gjord på färs är både smakrik och krämig. Börja med att koka riset och steka färsen. Därefter är det dags att röra ner grytbasen. Medan grytan kokar upp kan salladen förberedas. Låt sedan maten smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019
![Tikkamasalagryta med färs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197287/cf_259/tikkamasalagryta_med_fars__________________.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
400 ml tikka masala (grytbas)
1/2 isbergssallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tikka masalan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 572 kCal
Fett27 g
Salt3.4 g
Kolhydrater51 g
Protein30 g
Kommentar
Tikka masala grytbas innehåller ju grädde? Alltså inte laktosfri?
Sanna
2021-02-19