Timbal på pilgrimsmusslor

Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
0
Timbal på pilgrimsmusslor

Timbal på pilgrimsmusslor är en slät, lättuggad och lyxig fiskrätt. Timbalen - som består av musslorna, koljafilé och stenbitsrom - serveras tillsammans med en krämig kaviarsås av rödlök, crème fraiche och smörgåskaviar. Fritt från gluten!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Timbal på pilgrimsmusslor

Ingredienser

4 portioner
75 g  koljafilé eller annan vit fisk
ca 150 g  pilgrimsmusslor
salt och peppar
1   ägg
1 dl  vispgrädde
smör till formarna
50 - 100 g  svart stenbitsrom
vattenkrasse att dekorera med

Kaviarsås

1   liten rödlök
2 dl  crème fraiche
1 dl  mjölk
3 msk  smörgåskaviar
salt och peppar

För alla

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pilgrimsmussla med blomkålssås och smak av tryffel
Betyg 3.3 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och pilgrimstartar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga