Timbal på pilgrimsmusslor
![Timbal på pilgrimsmusslor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47327/cf_259/timbal_pa_pilgrimsmusslor.jpg)
Timbal på pilgrimsmusslor är en slät, lättuggad och lyxig fiskrätt. Timbalen - som består av musslorna, koljafilé och stenbitsrom - serveras tillsammans med en krämig kaviarsås av rödlök, crème fraiche och smörgåskaviar. Fritt från gluten!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002
![Timbal på pilgrimsmusslor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47327/cf_259/timbal_pa_pilgrimsmusslor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
75 g koljafilé eller annan vit fisk
ca 150 g pilgrimsmusslor
salt och peppar
1 ägg
1 dl vispgrädde
smör till formarna
50 - 100 g svart stenbitsrom
vattenkrasse att dekorera med
Kaviarsås
1 liten rödlök
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
3 msk smörgåskaviar
salt och peppar
För alla
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd ris- soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer