Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade och spetsade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
8 portioner
5 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
5 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 3/4 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
1/2 dl amaretto eller konjak
1 förp savoiardikex (à 200g)
kakao att pudra över
färska hallon
Gör så här
Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
Har ni ändrat receptet till 5 ägg? Bra att äggvitor och äggulor går jämt upp men nu känns det som att det blir för mycket smet.
Lena ok-hee
2025-04-05Hej Lena! Jaa, vi har ökat äggen lite, förut var det 4 gulor och 3 vitor, och använder ett helt paket kex. Nu beräknar vi att den räcker till 8 personer. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-07Hade i kaffelikör och svagare kaffe!
Laila
2025-03-09Bra och enkelt!
Laila
2025-03-09