Tiramisu med bär
Härligt krämig är denna klassiska, italienska, mascarponebaserade dessert. Tiramisu med bär får en uppfräschning tillsammans med hallon och björnbär. Smaksatt med kaffe, hallonsylt och marsalavin går det knappt att misslyckas med denna godbit.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
2 msk florsocker
250 g mascarpone
1 3/4 dl hallonsylt
rivet skal av 1 citron
3/4 dl kallt espressokaffe eller starkt bryggkaffe
3/4 dl marsalavin eller amaretto
8 savoiardikex
Garnering
1 msk kakao
björnbär
hallon
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer