Tiramisu med hallon och citron
![Tiramisu med hallon och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19304/cf_259/tiramisu_med_hallon_och_citron.jpg)
Tiramisu är en klassisk efterrätt med italienska toner som du ger fina smaker av kaffe och konjak. I Tiramisun hittar du även savoiardikex och mascarpone, som är en ost med stor krämighet. Servera med färska hallon och citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
![Tiramisu med hallon och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19304/cf_259/tiramisu_med_hallon_och_citron.jpg)
Ingredienser
Garnering
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gud vad gott det låter
Camilla
2024-05-22