Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng
Tjälknölen görs här på fryst fransyska, och resultatet blir ett riktigt härligt kött. Det tar dock ett tag att tillaga tjälknölen, så det är inget recept för den som önskar en snabb middagslösning!
Ingredienser
6 portioner
Tjälknöl
1 1/2 kg fryst fransyska
1 l vatten
1 dl salt
1/2 dl socker
10 krossade enbär
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
Potatis- och jordärtskocksgratäng
800 g mjölig potatis
400 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2270 KJ / 544 kCal
Fett21.5 g
Kolhydrater33.7 g
Protein50.3 g
Kommentarer