Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Betyg 2.6 av 5.
183 personer har röstat
3
Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Tjälknöl med rotfruktsgratäng är ett ordentligt och festligt recept som du ska laga om du har tid och vill ha en utmaning i köket. Det vällagade köttet kräver många timmar i både ugn och kyl. Servera med den krämiga och underbara rotfruktsgratängen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Ingredienser

4 portioner
1   fryst nötstek eller viltstek (à ca 1 kg)

Lag

1 l  vatten
1 dl  salt
2 msk  socker
10   vitpepparkorn
1 msk  sambal oelek

Rotfruktsgratäng

500 g  potatis
2   morötter
2   palsternackor
2 dl  mjölk (3 %)
2 dl  vispgrädde
1 msk  konc kalvfond
2   vitlöksklyftor
2 msk  hackad timjan eller torkad timjan (2 msk hackad motsvarar 2 tsk torkad)
2 dl  riven parmesan
smör
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
183 personer har röstat

Kommentarer

Gott, men sätt igång på kvällen istället för morgonen!

Erika

2023-10-17

Mycket gott, favorit!

Johanna

2022-09-11

Supergott!!

Anna

2020-05-07

Testa liknande recept

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med ostsås och persiljemarinad
Betyg 2.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tjälknöl i saltlag med rödvin
Betyg 4.6 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Merguez med mandelbulgur
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tjälknöl på rådjur med potatisgratäng à la Bredsjö
Betyg 3 av 5.
115 personer har röstat
Över 60 min att tillaga