Tjälknöl i saltlag med rödvin

Betyg 4.6 av 5.
46 personer har röstat
5
Tjälknöl i saltlag med rödvin

Tjälknöl lagas länge i ugnen på låg värme och läggs sedan i salt lag med rödvin vilket gör köttet saftigt och gott. Det är även populär att laga på rostbiff eller fransyska, här har vi valt klassikern älgstek.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Tjälknöl i saltlag med rödvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg  fryst älgstek

Lag

3 1/2 dl  vatten
1 dl  rött vin
1 msk  flytande honung
2   krossade vitlöksklyftor
3   svartpepparkorn
1 tsk  torkad timjan
1   lagerblad
1/4 dl  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Gå på innertemperatur 65 grader motsvarar minst 8 timmar i en varmluftsugn och önskas mer smak så låt steken ligga kvar i lagen den dubbla tiden.

Peter

2024-08-28

När klipper man bort nätet?

Elisabeth

2023-05-31

Hej Elisabeth! Du tar bort nätet innan servering. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-01

Gott! Men tog oss mycket längre tid än angivet i receptet, nästan det dubbla i ugnen. Lät köttet ligga i lagen ett dygn, gav god smak och sälta.

Sanna

2022-01-13

Näringsvärde per portion

Energi870 KJ / 209 kCal
Fett2 g
Salt7.13 g
Kolhydrater5 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Söndagsstek på älg
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjälknöl på älg
Betyg 2.9 av 5.
233 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söndagsstek med gräddsås
Betyg 3.6 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het karré med chili och äppelcidervinäger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga