Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad

Tjocka revbensspjäll med asiatisk kålsallad är lite jul och lite mer. Marinaden som du lägger revbensspjällen i innehåller bland annat sesamfrö, honung och ingefära. Till det har du en fräsch kålsallad med koriander, kryddig röd chili och annat gott.

Ingredienser
4 portioner
Revben
1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk balsamvinäger
2 msk honung
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära
1 msk sesamfrö
Kålsallad
1 salladskål
1 röd chili
1 morot
1 kruka koriander
1 lime
1 msk olja
2 msk sesamolja
1 msk honung
1 tsk ättika (12%)
1 krm salt
2 dl böngroddar
Gör så här
01:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3367 KJ / 805 kCal
Fett57 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Du som skrivit detta recept. Du är skyldig en ny köttbit. 85 grader?! Din sko är mörare än detta skitet!
Johanna sofia
2025-03-18Fantastiskt gott!
Eva
2021-08-01Revbenen bara gled i sär. Salladen till var jättegod. Körde revbenen på fläkten i ugnen & det halverade tiden. Tog tempen på köttet så att det låg på 85 grader. Hade inte sesamfrön på revbenen. Penslade köttet med marinaden. 🤩 Dressingen till salladen blev jättegod. Använde röd paprika istället för chilli 🌶. 🤩
Pernilla
2020-10-11