Toast med panerad torsk och dillgremolata
![Toast med panerad torsk och dillgremolata](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203884/cf_259/toast_med_panerad_torsk_och_dillgremolata.jpg)
Servera krispigt panerad torsk på rostat surdegsbröd med sallad och dillgremolata, och du har en enkel och fräsch middag. Gremolatan får smak av dill, persilja, pepparrot och citron.
Samarbete med:
Royal Greenland
![Toast med panerad torsk och dillgremolata](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203884/cf_259/toast_med_panerad_torsk_och_dillgremolata.jpg)
Ingredienser
1 portion
Dillgremolata
1 dl hackad dill (+ ev extra till servering)
1 dl hackad persilja
1 msk finriven pepparrot (+ ev extra till servering)
1 msk citronjuice
1/2 tsk finrivet citronskal
1/2 dl olja
salt
peppar
Panerad torsk
1 ägg
ca 150 torskryggfilé
1 msk vetemjöl
1 - 2 msk ströbröd eller panko
1 msk smör
1 hjärtsallad
1 skiva surdegsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4088 KJ / 977 kCal
Fett65 g
Salt4.5 g
Kolhydrater51 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Överraskande gott!
Pia
2021-07-05