Toast med pocherat ägg och sparris
![Toast med pocherat ägg och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195651/cf_259/toast_med_pocherat_agg_och_sparris.jpg)
En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
![Toast med pocherat ägg och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195651/cf_259/toast_med_pocherat_agg_och_sparris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Toast
4 skivor mörkt bröd (gärna kavring)
2 msk smör
Pocherat ägg
4 ägg
2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
Pepparrotskräm
1 dl majonnäs
2 - 3 msk finriven pepparrot
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
1 knippe sparris (à 250 g)
finskuren gräslök (till garnering)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1762 KJ / 421 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g
Kommentar
Sås behövde lite citron eller någon annan yogurt, var för mycket majonnäs smak. Men var riktigt bra iaf.
Olof
2019-05-06