Tofu i nori- och sojamarinad
![Tofu i nori- och sojamarinad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128488/cf_259/tofu_i_nori-_och_sojamarinad.jpg)
Sojabönan kan verkligen anta alla möjliga former. Tofu är en av dem. Men i sig har den inte så mycket smak, därför vinner tofun på att marineras. Som här – i nori, japansk soja och chili. Lägg den marinerade tofun i små salladsblad, fräscht plock på festen!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
![Tofu i nori- och sojamarinad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128488/cf_259/tofu_i_nori-_och_sojamarinad.jpg)
Ingredienser
10 bufféportioner
ca 270 g tofu (fast, naturell)
1/2 röd chili
2 noriark
3 msk fäskpressad citronjuice
1 dl japansk soja
2 gemsallad (à ca 10 blad)
1 msk olja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
På festdagens förmiddag
30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi177 KJ / 42 kCal
Fett3 g
Salt1.8 g
Kolhydrater1 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej Marieanne! Kärt barn har många namn så även gemsallad som även benämns som hjärtsallad. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-05Vad är gemsallad?
Marieanne
2016-12-04