Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Prova tofu på nytt sätt! Panera i potatismjöl och fritera tills tofun blir riktigt krispig. Lägg sedan den friterade tofun på grillen och servera med omsorgsfullt tillagad yakitorisås, kokt ris, srirachamajonnäs samt en syrlig sallad med morot och rättika.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
Yakitorisås
3 dl japansk soja
2 1/2 dl rörsocker
1 dl sake
2 msk honung
Grillad tofu
2 förp fast tofu (à 270 g)
1/2 dl potatismjöl
2 l frityrolja
Sötsyrlig morots- och rättikssallad
2 morötter (à 100 g)
1/2 rättika (1/2 rättika motsvarar ca 250 g)
1/2 tsk salt
2 dl risvinäger
1 1/2 dl strösocker
1 msk japansk soja
1 msk vita sesamfrön
Chilimajonnäs
1 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
Till servering
3 dl ris
4 salladslökar
1/2 msk olivolja
vitkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3967 KJ / 948 kCal
Fett40.5 g
Salt5.7 g
Kolhydrater118 g
Protein20.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer