Tomat- och auberginepasta med parmesan
En pastarätt med tomatsås fungerar faktiskt jämt! Här har färsen sällskap av tärnad aubergine, parmesan för sälta, och härligt nötig mâchesallad. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 300 g)
1 rödlök
2 msk olivolja
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
4 port pasta (gärna cassarecce)
1 dl hyvlad parmesan
65 g mâchesallad
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex Parmigiano Reggiano.
Gör så här
Tips
Stek auberginen med lite chiliflakes för extra hetta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2751 KJ / 657 kCal
Fett27 g
Salt1.5 g
Kolhydrater60 g
Protein39 g
Kommentarer