Tomat- och hjortskavsgryta med fetaostsallad

Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat
0
Tomat- och hjortskavsgryta med fetaostsallad

En tomat- och hjortskavsgryta som serveras med en knaprig fetaostsallad. Skavet steks i omgångar med lök i en stekpanna. Därefter läggs skavet över i en kastrull där du tillsätter vitlök, tomat, honung och timjan. Dessa ingredienser ska kokas ihop och då finns tid att förbereda pastan och salladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Tomat- och hjortskavsgryta med fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna gnocchi

Gryta

1   gul lök
2   förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk  olja
1   vitlöksklyfta
1   burk hela tomater (à 400 g)
1 tsk  timjan
1 msk  honung
salt och peppar

Fetaostsallad

150 g  fetaost
1   kruka basilika
1   gurka
2 tsk  olivolja
2 tsk  rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2626 KJ / 627 kCal
Fett23 g
Salt1.03 g
Kolhydrater64 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skavgryta med champinjoner
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skavgryta med Karl-Johan och tomater
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortskavspasta med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skavgryta med tagliatelle
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga